Afaceri de sezon. Ghiozdane "de firmă", dar aduse din China

de Andreea PERHAIȚĂ Sâmbătă, 20 Iulie 2019 134
În curând, părinții vor începe pregătirile pentru un nou an școlar. Iar magazinele deja se aprovizionează cu tot ce-i trebuie unui elev. Atenție, însă, de unde faceți cumpărăturile, căci mulți agenți economici vând produse despre care spun că sunt de firmă, dar care, de fapt, sunt aduse din China și sunt contrafăcute.

Recent, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute pe numele unui cetățean chinez, în urma descoperirii împreună cu lucrătorii vamali, a unor bunuri în valoare de aproximativ 144.000 lei într-un container sosit din China.

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud au efectuat, luna trecută, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. În urma controlului, au fost descoperite 600 bucăți rucsac susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

„Ulterior, polițiștii de frontieră au extins cercetările, iar în urma confirmării din partea titularului de marcă a faptului că bunurile aduc atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, în data de 18 iulie, s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, explică reprezentanții Gărzii de Coastă.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul firmei este un cetățean chinez, în vârstă de 46 de ani. Bunurile susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 144.000 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei