Afacerea "Prezervativul", stricată la Constanța. Pachete în valoare de peste 1.500.000 lei, confiscate

351
Afacerea

Articole de la același autor

Oamenii legii sunt foarte vigilenți atunci când vine vorba de mărfurile aflate în containerele sosite în porturi. Au și de ce. Ieri, spre exemplu, în urma unui control, polițiștii au dat de peste 1.500.000 de pachete cu prezervative aduse din China, pentru care proprietarul nu a putut prezenta actele necesare.

Concret, la data de 15 octombrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, au verificat, în Portul Constanța Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din București.

"Polițiștii au ridicat mărfuri nedeclarate, reprezentând peste 167.000 de pachete cu prezervative, în valoare de aproximativ 1.546.700 de lei, dintr-un container în Portul Constanța Sud Agigea", spun oamenii legii.

În urma controlului containerului, polițiștii au descoperit 167.040 de seturi pachete cu prezervative, bunuri care nu se regăseau în declarația vamală de import.

Bunurile, în valoare de aproximativ 1.546.700 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosire de documente nereale la autoritatea vamală, faptă prevăzută și pedepsită art. 272 din Legea 86/2006. Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3022 secunde