Afacere cu țigări de contrabandă, stricată de oamenii legii!

156
Afacere cu țigări de contrabandă, stricată de oamenii legii! - tigari-1537691592.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 16.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste 178.600 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.


Ieri, în jurul orei 13.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul sârb M. L., în vârstă de 43 de ani. Acesta conducea un automărfar marca Renault, înmatriculat în Serbia.


În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cu ajutorul câinelui Tora din cadrul Biroului Vamal Halmeu, în cutia cu scule și sub banchetă, cantitatea de 497 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.


Întreaga cantitate de țigări în valoare de 2.200 lei a fost ridicată în vederea confiscării, șoferul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei de către Biroul Vamal Halmeu.


De asemenea, față de cetățeanul sârb s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.
În data de 23.09.2018, în jurul orei 3.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Andrei A., în vârstă de 36 de ani, conducând un autoturism marca Opel, înmatriculat în România.


Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.


Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în spații special amenajate sub scaune, în pragurile și stopurile autoturismului, cantitatea de 928 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.


Țigările în valoare totală de 1.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul au fost sancționat contravențional de către Biroul Vamal Siret cu amendă de 6.000 lei.


Totodată, autoturismul a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spații special amenajate pentru transportul țigărilor.


Și la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, s-a desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în data de 22.09.2018, în jurul orei 4.00, polițiștii de frontieră au depistat, în apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase.
Lucrătorii noștri au acționat pentru reținerea celor în cauză efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul ucrainean. Pe timpul acțiunii au fost trase 6 focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.
La fața locului au fost descoperite 10 colete cu țigări, care conțineau cantitatea de 14.920 pachete, de proveniență ucraineană, în valoare de 175.000 de lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5296 secunde