Aeronave MiG-21 LanceR și Eurofighter Typhoon, de la baza Mihail Kogălniceanu, misiune specială!

2543
Aeronave MiG-21 LanceR și Eurofighter Typhoon, de la baza Mihail Kogălniceanu, misiune specială! - migonline506-1559716757.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, cu ocazia Zilei Naționale a Italiei, o formație mixtă constituită din aeronave MiG-21 LanceR și Eurofighter Typhoon aparținând Forțelor Aeriene Române și detașamentului italian dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu va participa la un exercițiu tactic în zbor, ce se va desfășura la verticala ambasadei Italiei la București.

Exercițiul contribuie la îmbunătățirea nivelului de pregătire a personalului și a interoperabilității cu forțele aliate în contextul executării unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing).

XXX

Detașamentul italian format din aproximativ 130 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Eurofighter Typhoon, dislocat pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, participă la executarea unor misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Forțele Aeriene Italiene se află la prima misiune în România și iau parte la această misiune, pe bază rotațională cu alte națiuni aliate, ca parte a operațiunii Reassurance.

Foto: Liviu Dnistran

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2924 secunde