Acuzații de șpagă la Medicina Legală. "Vinovații vor plăti!"

2569
6
Acuzații de șpagă la Medicina Legală.
Detalii incredibile au fost povestite de către Luminița Mangir, mama fetiței de 12 ani, decedată după ce a căzut de la etajul V al unei clădiri aflate în construcție. Femeia a făcut un apel disperat după ce, afirmă ea, i s-a cerut suma de 1.000 lei pentru efectuarea necropsiei. De cealaltă parte, reprezentanții Serviciului de Medicină Legală neagă acuzațiile care li se aduc. 


"Mi-au spus că, dacă nu le dau banii, mă rezolvă abia la începutul săptămânii viitoare. De unde să le dau banii, dacă nu îi am?", a declarat, pentru "Cuget Liber", Luminița Mangir. 


De cealaltă parte, reprezentanții Medicinei Legale spun că nu există o asemenea taxă. 


"Singurele taxe pe care le suportă aparținătorii sunt taxa de livrare a certificatului constatator, în valoare de 25 de lei, și taxa opțională de îmbălsămare, în valoare de 77 lei", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marius Popa, șeful Serviciului de Medicină Legală. 


Potrivit familiei fetei decedate, Emil Alexiu, angajat al Serviciului de Medicină Legală, i-ar fi cerut cei 1.000 de lei pentru efectuarea necropsiei, fără a elibera nici măcar chitanță. 


Întrebat despre această situație, Marius Popa a răspuns: "Asta nu știm. Nu am fost ieri (n.r. - joi) de gardă și nu am de unde să știu. Într-adevăr, el este asistentul nostru". 


Contactat de "Cuget Liber", Emil Alexiu a negat vehement acuzațiile, explicând faptul că acești bani nu au fost încasați de Serviciul de Medicină Legală. 


"Nu s-a cerut absolut nimic. Întrebați familia cui a dat acea mie de lei. Este scandalos. Cum să cer familiei după ce s-a întâmplat cu acel copil. Nu este posibil așa ceva. Din câte știu, banii s-au cerut de către morga Cimitirului Central și apoi au fost înapoiați, așa am înțeles", a precizat Emil Alexiu, asistent al Serviciului de Medicină Legală. 


De cealaltă parte, reprezentanții societății care administrează morga Cimitirului Central au precizat o situație diametral opusă și faptul că familia a fost scutită de orice plată, din cauza situației materiale. 


"Firma Clares a pus familiei totul la dispoziție, fără bani. Acei bani nu s-au cerut de la noi, ci de la Medicina Legală. Nu confundați firma noastră cu ceea ce cere Medicina Legală. I-au cerut banii ăștia să-i facă autopsie", a precizat, pentru "Cuget Liber", Dumitru Drăghici, administratorul firmei SC Clares SRL. 


Președintele Consiliului Județean Constanța a afirmat faptul că va verifica dacă acuzele privind șpaga de 1.000 de lei sunt reale.
 
"Ca președinte al Consiliului Județean Constanța, am luat toate măsurile pentru a susține acea doamnă. Este un caz nefericit și sper să nu se mai întâmple așa ceva. Am înțeles că i s-a făcut autopsia, am luat legătura cu instituțiile și a fost sprijinită din toate punctele de vedere. O să verific dacă informațiile relatate de presă sunt reale sau nu. Dacă ceea ce s-a relatat se va dovedi adevărat, vom lua toate măsurile pentru a nu se mai întâmpla așa ceva, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere", a declarat Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.


Comentează știrea

Un cetățean
3 decembrie 2016
Rusine

In loc sa se centreze toata tragedia pe faptul ca imobilul acela reprezinta un pericol public si ca drama aceasta ar putea deschide o lista de întâmplări nefericite ...voi va indreptati atentia spre interesele meschine ale unei pompe funebre . Vi se pare normal? Dar traim in Romania ! Numai bine !

Angela
3 decembrie 2016
Spaga

Acum mama fetitei pozeaza in victima ! Se plange ca nu are bani si cere sa fie ajutata!!! DAR TU CA PARINTE UNDE ERAI CAND COPILUL TAU ERA ACOLO ???? DE CE NU AI SUPRAVEGHEAT COPILUL ???ACUM ESTI VICTIMA ??SA-TI FIE RUSINE ! ACUZI PE NEDREPT NISTE OAMENI NEVINOVAT! SA VEDEM CAND TE DA IN JUDECATA SI ITI CER DAUNE MORALE DE UNDE O SA SCOTI BANII! SI ATUNCI O SA CERSESTI LA LUME SA TE AJUTE???RUSINE!!!!

alex
3 decembrie 2016
.

Sunt mii de oameni in oras care au dat acesti bani la o autopsie,du-te si cere chitanta pe acesti bani cum le-am cerut si eu si vezi atunci ce raspuns primesti s-au m-ai bine zis cum te ameninta(aceasta intamplare s-a intamplat acum 2 ani).Sa lasam vrajeala ca nu sunt corupti s-au m-ai stiu eu ce,cineva tot v-a filma intr-o zi cum acesti oameni iau si pielea de pe tine,de la prima persoana cu care ai contact cand iti moare cineva pana la ultimul gropar.

Cunoscator
3 decembrie 2016
Despre spaga pe care o cere Emil

Acel emil, cu "e" mic, este tata spagilor din SML, el le cere, el le primeste, el le imparte. Daca cumva indrazneste sa o dea in judecata pe acea femeie, personal ma duc la toate familiile numai din ultimul an, care au avut decedati in familie si ii propun xa martori in instanta...

Nu conteszw
3 decembrie 2016
Mă murit fratele cel mic

fratilor sint musulmana am dat spaga casa îl iau a doar zi 1000 de euro ce sa mai zic de alamarii am și maerori ca am dat spaga te suna femeia de la morga și apuneea ca dacă vrei miinE moortu te va ajuta retu vi ea de la sine

iulia
7 decembrie 2016
miss Angela

Draga doamna,Angela...te-ai trezit si tu vorbind..nu vreau sa fiu rea dar iti doresc sa treci si tu prin necazul Luminitei si pe urma sa te vad si pe tine in "postura de victima" cat despre Emil,daca nu cere cel putin o spaga pe zi nu poate dormii linistit.

Pagina a fost generata in 0.3309 secunde