Acuzații de malpraxis. Femeie moartă la 24 de ore după ce a născut

219
Acuzații de malpraxis. Femeie moartă la 24 de ore după ce a născut - sdec-1513418153.jpg

Articole recomandate

Un bebeluș a rămas orfan de mamă la 24 de ore de când a venit pe lume, iar tatăl copilului spune că medicii o au pe conștiință. Gravida în vârstă de 23 de ani suferea de inimă și i s-a făcut rău după ce a născut. Cardiologul a venit la ea după trei ore și a pus-o să cumpere medicamente. Chiar șefii doctorului recunosc că acesta a greșit, iar acum pe fir au intrat și polițiștii.



"Mi-a zis că avea pulsul 212 și m-au pus la aparate. Acum aștept să vină un cardiolog să mă vadă" - aceasta a fost ultima conversație dintre cei doi soți care deveniseră părinți pentru prima oară. Bucuria s-a transformat în durere însă. Soțul femeii care a murit dă vina în primul rând pe ginecologul care a urmărit sarcina și care a supravegheat nașterea. Nu a anunțat colegii că gravida este cardiacă.

Cătălin Sechel, soțul femeii: "A greșit fiindcă nu a anunțat problema ei în spital și în al doilea rând doctorul cardiolog fiindcă a întârziat foarte mult... trei ore (...) Vreau să răspundă cei care au greșit. Au neglijat problema".

Tânărul care își va crește singur fetița este revoltat și pentru că medicul cardiolog, care a ajuns cu mare întârziere să îi consulte soția, i-a spus acesteia să cumpere un medicament pentru că spitalul nu îl are.


Șefii ginecologului și ai cardiologului sunt nevoiți să recunoască lanțul de erori.

Cristina Atănăsoaiei, manager al Spitalului Municipal Piatra Neamț: "S-a întârziat un consult de urgență, s-a ignorat faptul că exista un medicament, un betablocant ... care-i putea fi administrat în momentul în care pacientei i s-a făcut rău."

Soțul tinerei care nu a apucat să se bucure că a devenit mamă a depus plângere la Colegiul Medicilor, iar moartea ei este investigată și de polițiști, transmite Digi.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.239 secunde