Accidente rutiere și trafic îngreunat, la Constanța / RATC ia măsuri!

2259
3
Accidente rutiere și trafic îngreunat, la Constanța / RATC ia măsuri! - acc1461417433-1517992317.jpg
Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța anunță demararea acțiuniii ,,Prioritate pentru autobuze", cu scopul prevenirii accidentelor rutiere dar și al descongestionării traficului. 


Astfel, în colțul din stânga jos al capotei din spate a autobuzelor R.A.T.C. au fost lipite însemne ce le amintesc șoferilor să acorde prioritate autobuzului, atat la ieșirea din stațiile uzuale cât și la ieșirea din stațiile prevăzute cu alveole. 


Respectarea acestei sugestii va atrage după sine descongestionarea traficului rutier, mai ales la orele de vârf, când cei mai mulți constănțeni depind de mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la școală sau serviciu.


Totodată, posesorii de autoturisme sunt rugați să evite să parcheze în imediata apropiere a stațiilor de autobuz și mai ales să evite staționarea în zonele marcate pentru oprirea mijloacelor de transport în comun.


Acordarea priorității pentru mijloacele de transport în comun este prevăzută în art. 131, alin. (1) din Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006: ,,La apropierea de o stație pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenția de a ieși, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic."




Comentează știrea

Eu
7 februarie 2018
Soferii!!

Dava si soferii RATC ar fi mai civilizati si nu ar presupune ca toate benzile le apartin, nu ar mai fi accidente..sa mearga cu autobuzul pe 2 benzi nu este subiect de prioritate

Borat
7 februarie 2018
Hm

Bine ar fi sa se lipească instrucțiuni pt șoferii de autobuze RATC dar și pentru Maxi Taxi sa se retragă de pe banda de circulație in refugiile/alveole special amenajate și sa nu mai blocheze banda de circulație oprind in mijlocul străzii Care este motivul amfenajarii acestor stații dacă ei opresc in mijlocul străzii ? Este de neconceput intr-o intersecție la mai puțin de 50 m sa avem stație și trecere de pietoni iar nea șoferul de autobuz sa oprească in mijlocul bulevardului, dar oare Tovarășul director nu observa ? Cele mai multe sensuri giratorii sunt cu treceri de pietoni înainte și după ceea ce duce de cele mai multe ori la blocare sensului dar și la riscul de accidente Așa au fost amenajate .......

crist
7 februarie 2018
jalnic.valea cu soferite la atc

mai dar au SOFERITELE DE LA RATC SA CONDUCA AUTOBUZELE DE TE DOARE CAPUL....................CA PE MAIDAN MUICA CIRCULA CUCOANELE ASTEA.......SUNT MARI AUTOBUZELE DAR SI ELE SUNT CANT UN TANC CALARE PE VOLAN SI TOT CONDUC CA PE MAIDAN. chiar pe astea cine le angajeaza acolo?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0797 secunde