Academia Română, prejudiciată cu peste trei milioane de euro

235
Academia Română, prejudiciată cu peste trei milioane de euro - academia-1463679026.jpg

Articole de la același autor

Bogdan Alexandru, președintele executiv al Fundației "Patrimoniu" din cadrul Academiei Române, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, sub aspectul infracțiunii de folosire a influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

"Inculpatul Bogdan Alexandru și-a exercitat atribuțiile de administrare și gestionare a bunurilor imobile, terenuri agricole și silvice, ce aparțin Academiei Române, în scopul de a-i favoriza pe colaboratorii entității pe care o conducea, care și-au asigurat astfel foloase necuvenite, constând în neplata unor obligații contractuale. Concret, în perioada 2007-2009, cu ocazia administrării patrimoniului sivlic și funciar al Academiei Române, între Fundația «Patrimoniu» și mai multe societăți au fost încheiate contracte și acte adiționale privind arendarea și concesiunea de terenuri ce aparțineau instituției respective. În aceste condiții, exercitarea autorității de către inculpatul Bogdan Alexandru s-a făcut cu rea-credință și cu intenția directă de favorizare a partenerilor", se arată în comunicatul emis de Direcția Națională Anticorupție.

Procurorii au stabilit caracterul clandestin, ocult al semnării contractelor, caracterul vădit păgubitor al clauzelor contractuale și scutirea de la plata redevenței pe o perioadă de 44 de ani. Astfel, prejudiciul reținut în dauna Academiei Române se ridică la 3.757.860 de euro. Procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile aflate în proprietatea lui Bogdan Alexandru, până la recuperarea prejudiciului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3715 secunde