A VENIT VACANȚA! Copii, iată ce vă sfătuiesc polițiștii

86
A VENIT VACANȚA! Copii, iată ce vă sfătuiesc polițiștii - natalitate1369573557-1371819151.jpg

Articole de la același autor

Clopoțelul a sunat pentru ultima dată în acest an școlar. Urmează vacanța, când copiii își vor petrece timpul liber în parcuri sau pe plajă. Pentru a preveni ca aceștia să ajungă victime ale diverșilor infractori, Poliția Constanța le atrage atenția:




- În parcuri sau alte locuri de distracție, comportați-vă civilizat, evitând disputele și altercațiile verbale sau fizice, deoarece acestea pot degenera în agresiuni sau încăierări cu urmări grave; Comunicarea civilizată este soluția tuturor problemelor! Faceți apel la înțelegere, respect și îngăduință! 


- Nu vă lăsați atrași, angrenați sau implicați în activitățile unor grupuri de tineri deprinși cu consumul de băuturi alcoolice sau droguri, practicarea jocurilor de noroc sau care au un mod de comportare și manifestare contrar regulilor și normelor de conviețuire socială;


- Evitați portul și deținerea asupra voastră de cuțite, șișuri, pumnale sau alte obiecte înțepătoare; sentimentul relativ de siguranță pe care îl generează vă poate transforma în anumite împrejurări, în autorii unor fapte violente;


- Nu oferi persoanelor întâlnite pe Internet informații personale despre tine sau familia ta. Dacă vrei să te întâlnești cu o persoană pe care ai cunoscut-o pe Internet, anunță-ți părinții anterior; oamenii pot fi foarte diferiți de ceea ce au pretins că sunt pe Internet și astfel poți deveni victima traficului de persoane și a altor întâmplări tragice;


- Evitați să postați pe Internet fotografii care vă surprind în ipostaze indecente; acestea sunt personale și nu trebuie să ajungă la oricine de pe Internet; ele pot fi folosite, mai devreme sau mai târziu,pentru a vă face rău, vouă sau celor apropiați. Nu uitați: NU tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet este adevărat!


- Nu intrați în discuție cu persoane necunoscute, nu vă îndepărtați de părinți dacă vă aflați pe stradă, la cumpărături sau în vacanță și NU deschideți ușa nimănui dacă sunteți singuri acasă.


- Nu traversați drumurile publice decât pe culoarea verde a semaforului și doar pe trecerile de pietoni și nu vă plimbați cu bicicletele sau rolele decât în spațiile special amenajate pentru acestea! Nu vă jucați în zonele necirculate sau izolate și nu zăboviți noaptea pe străzi!


Pentru orice situație cu risc ce pune în pericol viața și siguranța  dumneavoastră sau a familiei dumneavoastră ori dacă sunteți martorul unei astfel de situații, apelați numărul unic pentru urgențe 112!




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cea mai scumpă vacanță  din lume
Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Diverse : Cum te pregătești de vacanță
Pagina a fost generata in 1.2685 secunde