A murit omul de afaceri Dan Adamescu

843
2
A murit omul de afaceri Dan Adamescu - danadamescupublimediasorinaandre-1485240850.jpg

Articole recomandate

Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani, a anunțat, la România TV, Adriana Constantinescu, nora omului de afaceri. 


Dan Adamescu se afla internat într-un spital privat din Capitală de mai bine de două luni. În ultima vreme, starea sa se agravase, milionarul fiind mutat la terapie intensivă și intubat.


La sfârșitul anului trecut, Adriana Constantinescu anunța că Dan Adamescu a intrat în septicemie, iar doctorii i-au administrat antibiotice, însă organismul nu a mai răspuns la tratament. 


Milionarul Dan Adamescu deținea mai multe afaceri, printre care Astra Asigurări și Medien Holding, trustul care includea ziarul România Liberă. De asemenea, era proprietarul hotelului Intercontinental din București.


Tribunalul Ilfov a respins, pe 21 decembrie, cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiționată, omul de afaceri putând să facă o nouă solicitare în februarie 2017, decizia fiind definitivă.


Judecătorii Tribunalului Ilfov au menținut astfel decizia din 24 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus ca Dan Adamescu să execute în continuare în penitenciar pedeapsa de patru ani și patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunțarea unor soluții favorabile în dosare de insolvență ale unor firme ale sale.


Dan Adamescu a cerut eliberarea condiționată pe motiv că a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani și patru luni.


Comisia de liberare condiționată de la Penitenciarul Jilava a arătat că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare și a recomandat ca acesta să revină cu o cerere de eliberare după patru luni.


Dan Adamescu a fost internat sub pază, în jurul datei de 10 septembrie, într-un spital civil, declara Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, unde execută pedeapsa, în regim semideschis, omul de afaceri condamnat pentru mituirea unor judecători.


Pe 27 mai 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv pe omul de afaceri Dan Adamescu la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare, într-un dosar de corupție privind soluții favorabile în dosare de insolvență. Atunci, instanța supremă a respins apelul declarat de Adamescu și a menținut sentința dată de Curtea de Apel București în februarie 2015.


Dan Adamescu a fost găsit vinovat de dare de mită pentru că le-a dat 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența, ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.






Comentează știrea

Alex
24 ianuarie 2017
Ce a cautat, a gasit

Ce stire!!! Un borfas care a facut bani cu mituire de judecatori, etc. Nora de ce plange, justitia la facut lacom. Sa-i fie tarana ca piatra de moara. Sunt oameni care mor de foame din cauza la oameni ca el.

Alex
24 ianuarie 2017
Ce a cautat, a gasit

Ce stire!!! Un borfas care a facut bani cu mituire de judecatori, etc. Nora de ce plange, justitia la facut lacom? Sa-i fie tarana ca piatra de moara. Sunt oameni care mor de foame din cauza la oameni ca el.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.596 secunde