A mers la Primărie, apoi la medic… Dosar penal pentru o femeie care a îngrijit un bolnav de COVID

433
A mers la Primărie, apoi la medic… Dosar penal pentru o femeie care a îngrijit un bolnav de COVID - dd-1586512085.jpg

Articole recomandate

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul persoanei din orașul Băbeni, care, după ce a aflat că un vârstnic pe care l-a îngrijit în București a fost confirmat cu COVID-19, s-a deplasat la primăria localității, de unde a fost îndrumată să meargă la medicul de familie, potrivit Agerpres.

"În fapt, în cursul lunii martie 2020, o persoană venită din municipiul București, unde a îngrijit un bătrân despre care a aflat ulterior revenirii la domiciliul din Băbeni că a fost contaminat cu virusul SARS-COV2, s-a deplasat la Primăria Orașului Băbeni, unde funcționarii au îndrumat-o să meargă la medicul de familie, existând astfel posibilitatea răspândirii bolii cauzate de virusul SARS-COV 2", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

În cauză, urmărirea penală este efectuată de polițiști din Băbeni sub supravegherea unui procuror de la Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Pe 6 aprilie, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Vâlcea, a transmis presei, printr-o informare, că persoana care a revenit din București a fost testată pozitiv pentru COVID-19 și este internată. În aceeași informare se menționa că, la întoarcerea din București, persoana respectivă s-a prezentat la medicul de familie unde a fost consultată, iar personalul medical a purtat, în momentul consultului, echipament de protecție standard, este asimptomatic și a primit recomandarea de a rămâne în izolare la domiciliu. Tot în informarea de presă se menționa că persoana în cauză a purtat mască și mănuși în timpul deplasării și nu a avut contacți apropiați.

Presa locală din Vâlcea a relatat, la începutul acestei săptămâni, despre faptul că o femeie din Băbeni, care a revenit din București după ce a îngrijit un vârstnic, a aflat că bătrânul a fost diagnosticat cu COVID-19. După ce a aflat că vârstnicul pe care l-a îngrijit este confirmat cu coronavirus, femeia s-ar fi dus la Primăria Băbeni pentru a expune situația, iar de acolo a fost îndrumată să meargă la medicul de familie, unde s-a deplasat în aceeași zi. Ea s-ar fi întors din București la Băbeni cu mai multe mijloace de transport călători.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2488 secunde