A încetat din viață ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

246
A încetat din viață ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților - pimen-1589955197.jpg

Articole recomandate

Îps Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a încetat din viața pe secția de ATI a Institutului Matei Balș din Capitală.


Îps Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea i s-a înrăutățit.


ÎPS Pimen a fost transportat cu elicopterul de la Spitalul Județean din Suceava la București pe data de 20 aprilie, împreună cu un bărbat de 47 de ani aflat în stare gravă, intubat.


Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce starea sa s-a agravat. ÎPS Pimen a suferit complicații pulmonare.


Medicii l-au tratat pe ÎPS Pimen cu diferite scheme de tratament, printre care și Remdesivirul, un tratament care a dat rezultate foarte bune în cazul mai multor pacienți din SUA. ÎPS Pimen a primit și mai multe doze de plasmă prelevată de la pacienți vindecați de Covid 19.


În cazul înaltului prelat, dar și în cazul altor 20 de pacienți aflați în stare gravă, medicii au folosit și un tratament experimental, recent aprobat în SUA, care constă în filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine, o metodă de purificare extracorporală a sângelui, menită să reducă răspunsul inflamator al organismului.


Din păcate însă, acesta a pierdut lupta cu virusul.


Sursa: antena3.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7558 secunde