A început ședința CSAT!

111
A început ședința CSAT! - pozascandalpebanicsat-1544531678.jpg

Articole recomandate

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a început, marți, la Palatul Cotroceni.

La ședință participă premierul Viorica Dăncilă, ministrul Apărării, Gabriel Leș, ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, directorul SRI, Eduard Hellvig, șeful Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Ion Oprișor și secretarul CSAT Mihai Șomordolea. Directorul SIE, Gabriel Vlase, nu participă la ședință, el fiind înlocuit.

Pe ordinea de zi a ședinței conduse de președintele Klaus Iohannis se află subiecte referitoare la planul de înzestrare a Armatei României pentru perioada 2019 - 2028, programul CSAT de activitate pentru anul viitor, planul de întrebuințare a Forțelor Armate ale României care se trimit la misiuni și operații în afara teritoriului statului român în 2019, precum și Planul Național de Priorități Informative pentru 2019.

"În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale", preciza Administrația Prezidențială săptămâna trecută într-un comunicat.

Tot săptămâna trecută, ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a declarat, după ce a fost audiat la comisia de specialitate a Senatului, că este foarte posibil ca la ședința CSAT să existe o informare cu privire la conflictul între Rusia și Ucraina. "Este foarte posibil ca în cadrul acestui CSAT să fie nevoie de o informare pe această temă", spunea el.

Ultima ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării a avut loc pe 4 septembrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3621 secunde