A început recuperarea oilor moarte din acvatoriul portuar Midia

255
A început recuperarea oilor moarte din acvatoriul portuar Midia - cnapmcainceputrecuperareaoilormo-1575192924.jpg

Articole de la același autor

Compania Națională "Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța acționează, începând de sâmbătă, 30 noiembrie, pentru preluarea și ecarisarea animalelor înecate, din acvatoriul portuar Midia, în zona navei Queen Hind, ca urmare a deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța, se arată într-un comunicat de presă.

CN APM SA Constanța a organizat celula de urgență pentru a analiza situația din portul Constanța zona Midia, produsă odată cu eșuarea navei Queen Hind.

În urma analizei, s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoțit de două gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri și apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea, vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acționeze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată, se ține legătura cu armatorul și cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toți cei implicați.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale s-a intervenit de sâmbătă, având în vedere pericolul de descompunere a acestora.

Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor - DSVSA Constanța, astfel încât impactul acestei operațiuni asupra mediului să fie redus la minimum.

Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia, în prezent, se desfășoară în condiții de siguranță, cu evitarea zonei incidentului naval.

Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5252 secunde