73 de ani de la înființarea primelor trupe de parașutiști militari

455
73 de ani de la înființarea primelor trupe de parașutiști militari - 73deanidelainfiintarea-1402421289.jpg

Articole de la același autor

Începând cu 1941, în fiecare an pe data de 10 iunie se sărbătorește înființarea primelor trupe de parașutiști militari români, fiind considerate trupe de elită ale Armatei Române. 


În România, primul salt cu parașuta dintr-un avion a avut loc pe 19 septembrie 1925, când aviația militară română a fost înzestrată cu parașute Heinecke. Cel care a sărit a fost însuși constructorul german de parașute Heinecke, care a executat două salturi dintr-un avion Potez XV, pilotat de locotenentul aviator Paul Dumitrescu. 


Prima școală de parașutiști a fost creată în 1937, în scopul pregătirii piloților. Pregătirea specială, permanenta stare de disponibilitate, capacitatea de a folosi cea de-a treia dimensiune a câmpului de luptă - spațiul aerian - conferă trupelor de parașutiști o importanță deosebită. Pe lângă posibilitatea de a intra rapid în luptă în zone improprii celorlalte categorii de forțe, trupele de parașutiști asigură îndeplinirea celor mai complexe misiuni cu influențe hotărâtoare în desfășurarea acțiunilor trupelor de uscat, fiind apte să acționeze la mari distanțe, să cucerească puncte strategice, operative sau operativ-tactice ori să îmbunătățească raportul de forțe într-o zonă de operații sau pe o direcție operativă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Aprilie 2014
Stire din Eveniment : Armata - o școală altfel
Pagina a fost generata in 0.5534 secunde