După câțiva ani de "tatonare", Ministerul Justiției a decis:

6,3 milioane de lei pentru finalizarea reparațiilor capitale la clădirea Parchetului Constanța!

1454
1
6,3 milioane de lei pentru finalizarea reparațiilor capitale la clădirea Parchetului Constanța! - parchetcladireconstructie-1354474808.jpg
De câțiva ani buni, de când clădirea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța de pe strada Mircea cel Bătrân nr. 108 a intrat

în renovare, cele mai multe dosare instrumentate la Constanța vin și pleacă din clădirea, improprie pentru o astfel de activitate și total neîncăpătoare, de pe strada Avram Iancu nr. 34A.

Din cauza lipsei banilor, lucrările privind reparațiile capitale ale imobilului de pe strada Mircea cel Bătrân au sistat pentru o bună perioadă de timp. Se pare însă că Ministerul Justiției și-a întors privirea și către Constanța, pentru că, iată, că au fost alocate fondurile necesare pentru execuția lucrărilor privind finalizarea reparației.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța a anunțat că, în această lună, urmează a fi atribuit contractul privind execuția acestor lucrări, valoarea estimată a lui fiind de 6.390.972 de lei, fără TVA.

Criteriul de atribuire a contrac-tului va fi în funcție de oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar data limită de depunere a ofertelor, precum și cea de deschidere a acestora va fi 14 decembrie.

Garanția de participare la licitație: 127.000 de lei

Potrivit fișei de date atașate acestei achiziții, proiectul a fost întocmit în anul 2008 și a fost revi-zuit de SC Arhitect Studio CN SRL București, iar durata contractului va fi de 12 luni începând de la data atribuirii contractului sau a emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor. Banii vor veni de la bugetul de stat.

Printre condițiile de participare de care se va ține cont la momentul atribuirii contractului, se află situația personală a operatorilor economici, inclusiv cerințele referitoare la înscrierea în registrul comerțului sau al profesiei, precum și situația personală a candidatului sau ofertantului.

Garanția de participare va fi de 127.000 de lei, mai mică de 2% din valoarea estimată a contractului. Perioada de valabilitate a garanției de participare este de 60 de zile de la data limită de depunere a ofertelor conform invitației de participare. Forma de constituire a garanției de participare va fi un instrument de garație emis în condițiile legii de o societate de asigurări, fie o scrisoare de garanție bancară în favoarea autorității contractante.

Condiții de participare

Operatorii economici participanți la procedură vor trebui să com-pleteze formularul 12 A - Declarația privind eligibilitatea și vor atașa cazierul judiciar sau certificatele echivalente emise de autoritățile judecătorești din țara din care provine ofertantul.

Trebuie precizat că poate fi exclus din procedura pentru atribuirea contractului de achiziție publică, pe motiv că nu este eligibil, orice ofertant care a intrat în faliment ca urmare a hotărârii pronunțate de un judecător sindic; nu și-a îndeplinit obligațiile de plată a impozitelor, taxelor și contri-buțiilor de asigurări sociale către bugetele componente ale bugetului general consolidat; în ultimii doi ani, nu și-a îndeplinit sau și-a îndeplinit în mod defectuos obligațiile contractuale, din motive imputabile ofertantului în cauză, fapt care a produs sau este de natură să producă grave prejudicii beneficiarilor acestuia; a fost condamnat, în ultimii trei ani, prin hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești, pentru o faptă care a adus atingere eticii profesionale sau pentru comiterea unei greșeli în materie profesională; prezintă informații false sau nu prezintă informațiile solicitate de către autoritatea contractantă, în scopul demonstrării îndeplinirii criteriilor de calificare și selecție.

Ce cifră de afaceri trebuie să aibă ofertantul

Un alt aspect care nu poate fi trecut ușor cu vederea este legat de media cifrei de afaceri a ofertantului pe ultimii trei ani (2009, 2010, 2011) în domeniul de activitate aferent obiectului contractului de lucrări, care va trebui să fie mai mare sau cel puțin egală cu 6.500.000 de lei, cu TVA inclus.

Prin urmare, cel puțin teoretic, peste un an, vom vedea cum șefii parchetelor constănțene inaugurea-ză, cu fast, sediul renovat din temelii al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care, de această dată, va fi mult mai spațios și va oferi magistraților condiții mult mai bune de lucru.

Comentează știrea

lumea justitiei.ro
3 decembrie 2012
mafia lui cusu-stavrositu ia milioane euro de la procurorii-nita teodor si valentin gigel stefan fara licitatie

desi exizta sesizari laministerul justitie,csm,dna si diicot mafia unui fost ospatar-cusu de la vraja marii si castel-implicat in dosar contrabanda incineratirol e mai puternica-machedonii se ajuta intre ei si fraierii de romani platesc din bani publici chiria ptr teodor nita si valentin stefan-cum ar veni procuratura da ilegal banii nostri unui infractor-pe cusu nu l mai cerceteaza vitejii nita teodor s valentin stefan ? dna si csm il apara caci e familia deputat pdl acum popo dd - maria stavrositu care si ea a luat cu acte false-imobil din str calarasi 1-si alaturi sediul acr mutat pe str n iorga colt cu ion lahovari-strucura rezistenta cu caramizi de la recuperari-al queda cod sri-

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
Stire din Actual : O crimă a fost elucidată după 13 ani!
Pagina a fost generata in 0.9578 secunde