30 de infanteriști marini participă la exercițiu multinațional în Bulgaria

208
30 de infanteriști marini participă la exercițiu multinațional în Bulgaria - infanteristi-1562362501.jpg

Articole de la același autor

În acest weekend, un pluton de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag pleacă la Novo Selo, Bulgaria, pentru a lua parte la exercițiul multinațional "Platinum Lion 19". Acesta face parte din inițiativa "Black Sea Rotational Force 19", condusă de Comandamentul Infanteriei Marinei SUA pentru Europa și Africa Marforeur (Marine Forces Europe And Africa). 


Potrivit declarațiilor reprezentanților Statului Major al Forțelor Navale, cei 30 de infanteriști români vor executa o serie de activități de instruire specifice, precum și trageri cu armamentul din dotare, împreună cu infanteriști marini din Albania, Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Serbia și SUA, în baza de instrucție "Novo Selo", a Brigăzii 1 Mecanizată a Armatei Bulgariei. 


"Integrarea plutonului de infanteriști marini într-o forță multinațională terestră urmărește consolidarea interoperabilității forțelor partenere din regiunea Mării Negre, menținerea capabilității Flotilei Fluviale a României de dislocare și de instruire în comun cu partenerii străini, precum și dezvoltarea cooperării militare multinaționale în plan regional", au explicat aceștia. 
«Platinum Lion 19» este un exercițiu multinațional care se desfășoară în perioada 8-19 iulie 2019 și se bazează pe un scenariu complex de antrenamente în teren, pentru segmentul de Infanterie Marină, cuprinzând secvențe de executare a apărării specifice operațiilor de luptă urbane.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4032 secunde