Înșelăciuni pe bandă rulantă

30.000 euro pentru "rezolvarea problemelor în caz de accident"

372
30.000 euro pentru

Articole de la același autor

Un telefon anonim, dis de dimineață. Cu lacrimi și disperare în glas, persoana de la celălalt capăt al firului o anunța că fiul său a fost implicat într-un grav accident rutier și că are nevoie urgentă de 30.000 euro ca să iasă din necaz.

Este povestea unei femei de 63 de ani, din Valu lui Traian, care era pe punctul de a fi trasă în țeapă de șarlatanii care vor să facă bani din durerea oamenilor naivi.

Însă nu a fost și cazul victimei de față, care și-a dat seama instantaneu că totul este doar o înscenare pentru a o lăsa fără bani în portofel. Așadar, femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni și a anunțat organele de poliție. Acum, oamenii legii au deschis o anchetă și sunt pe urmele autorului, care va fi tras la răspundere penală pentru fapta sa.

"Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime nu trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, să apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală", atrag atenția polițiștii din Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4489 secunde