25 de delfini omorâți de braconierii turci prinși în Marea Neagră

1459
25 de delfini omorâți de braconierii turci prinși în Marea Neagră - fotofond25dedelfini1-1561673840.jpg

Articole de la același autor

Kilometri întregi de plase ilegale de pescuit și sute de kilograme de pește au fost descoperite de polițiștii de frontieră în zona unde se afla pescadorul turcesc prins cu arme de focuri, de polițiștii de frontieră români. Tragic este că, în plasele întinse de braconierii turci, nu era numai calcan, ci și-au găsit sfârșitul și 25 de delfini și trei rechini. 




Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au finalizat cercetările în Marea Neagră, în zona depistării pescadorului turcesc care a fost surprins că desfășura activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României. 


"În urma cercetărilor desfășurate la fața locului, s-au descoperit și recuperat din mare 114 plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 5.700 metri liniari, cu captură de pește de 438 kg din specia calcan, 1.387 bucăți de pește din specia calcan, impropriu consumului, precum și alte specii marine, respectiv 25 delfini și trei rechini. Plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de pește a fost predată unor societăți comerciale de profil, conform procedurilor legale", precizează reprezentanții Gărzii de Coastă. 


Comandantul turc, arestat la Constanța 
Reamintim faptul că, în data de 20 mai 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.


Echipajul pescadorului, format din opt marinari, nu s-a supus somațiilor legale ale polițiștilor de frontieră și a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care polițiștii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc. Ambarcațiunea s-a scufundat ulterior, echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele Poliției de Frontieră Române. 


"Comandantul ambarcațiunii este cercetat în stare de arest preventiv, iar în cauză polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție, pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului, distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia, conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător, pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit", mai explică reprezentanții Gărzii de Coastă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5068 secunde