22 de suspecți, arestați într-o operațiune de destructurare a unei vaste grupări de crimă organizată

de Cuget Liber Miercuri, 22 Mai 2019 195
O vastă rețea europeană de crimă organizată a fost destructurată într-o operațiune comună a poliției din mai multe state europene, ce a dus la arestarea a 22 de suspecți, a anunțat miercuri Europol, transmite AFP.


Această grupare criminală internațională, calificată drept "extrem de profesionistă și periculoasă", ar fi obținut aproximativ 680 de milioane de euro între 2017 și 2019, a indicat Oficiul European de Poliție, cu sediul la Haga.


"Operațiunea, numită "Icebraker" (spărgătorul de gheață), este cea mai importantă de acest tip din Europa contra unei grupări de crimă organizată, care include cetățeni din Lituania și din alte țări europene implicați în trafic la scară mare de droguri, țigări, în asasinate și spălare de bani", a precizat Europol, într-un comunicat.


Peste 450 de ofițeri din Polonia, Regatul Unit, Lituania și Spania au efectuat raiduri simultane, între 15 și 16 mai, ce i-au vizat pe membrii organizației criminale", a precizat aceeași sursă.


Presupusul șef al grupării, un lituanian de 48 de ani, a fost arestat în Spania, în timp ce alți 21 de suspecți au fost reținuți în Regatul Unit, Polonia, Lituania și Spania.


Poliția, care a percheziționat 40 de case, a confiscat bunuri în valoare de 8 milioane de euro, între care bani lichizi, diamante sau bijuterii și mașini de lux, conform Europol.


Gruparea criminală trafica droguri și țigări în Regatul Unit și transfera banii obținuți în Polonia, după care aceștia era "albiți" în Spania și alte state, în special prin investiții în domeniul imobiliar.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei