16 imigranți prinși de polițiștii de frontieră, în drum spre Germania

301
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat 16 cetățeni irakieni, care au încercat să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la "frontiera verde".

În urmă cu două zile, în jurul orei 14.30, acționând în baza unei informații primită de la un polițist de frontieră aflat în timpul liber, polițiștii de frontieră din Negru Vodă au depis-tat, în apropierea localității de frontieră Dara-bani, mai multe persoane care se deplasau pe jos și care nu își justificau prezența în zonă.

Polițiștii de frontieră au reținut grupul format din 16 persoane, care a fost dus la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări. În cadrul primelor verificări, persoanele în cauză, solicitante de azil în Republica Bulgaria, au declarat că sunt cetățeni irakieni, 14 adulți cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și doi minori de 8 și 10 ani, care intenționau să ajungă în Germania.

De asemenea, cetățenii irakieni au mai declarat că au fost transportați până în apropierea frontierei de stat cu un vehicul tip furgonetă, de către doi cetățeni bulgari a căror identitate nu o cunosc, contra sumei de 500 euro de persoană. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României.

La finalizarea verificărilor, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a protocolului româno-bulgar, cetățenii irakieni fiind predați către autoritățile bulgare, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5729 secunde