126 de ani de Infanterie Marină Română!

699
126 de ani de Infanterie Marină Română! - infanteriamarinaromana1-1354220573.jpg

Articole de la același autor

Infanteria Marină Română a împlinit, ieri, 126 de ani de la prima menționare oficială. În anul 1886, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucișătorului "ELISABETA", construit de șantierele din New Castle, care era alcătuit din peste 180 de marinari, avea în compunere 20 de infanteriști marini.

În anul 1916, a început procesul de reorganizare a armatei, fiind menționat în cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcătuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare în Ordinea de bătaie a Marinei Militare Române din ianuarie 1917 o nouă structură, Corpul Infanteriștilor Marinei, care avea ca zonă de responsabilitate Delta Dunării și litoralul maritim.

Reprezentanții Forțelor Navale Române spun că, având în vedere importanța și complexitatea apărării litoralului și malurilor fluviului Dunărea, în perioada următoare, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat și și-au diversificat gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și întârzierea acțiunilor inamicului până la sosirea forțelor principale, ajungând în aprilie 1940, să fie constituit Batalionul de Infanterie Marină, prima unitate de acest fel din Armata Română.

Pe parcursul decadelor următoare, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurări succesive, determinate de evenimentele politice și militare, fiind chiar desființată, în anul 1958, la cererea consilierilor sovietici.

La data de 29 noiembrie 1971, a fost reînființat Batalionul de Infanterie Marină, dată care a devenit Ziua Infanteriei Marine Române.

Potrivit unui comunicat emis de Forțele Navale Române, această zi este un prilej deosebit pentru a evoca jertfele infanteriștilor marini în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aducându-le un pios omagiu.

"Prin devotament și curaj, prin muncă susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost întotdeauna buni patrioți, oameni care au ieșit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat", mai spun reprezentanții Forțelor Navale Române.

Batalionul 307 Infanterie Marină este o structură importantă a Forțelor Navale Române, care execută misiuni de descurajare și anihilare a acțiunilor teroriste în zona Deltei Dunării, zona lagunară și pe fluviu, de supraveghere și protecție a căilor de comunicații navale, misiuni de transport, participă la operații în sprijinul păcii (PSO), misiuni de căutare - salvare pe fluviu și pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistență medicală primară în situații de urgențe civile, misiuni de limitare și înlăturare a efectelor dezastrelor sau a altor situații de criză.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1388 secunde