100 de ani de la înființarea armei tancuri. Ceremonie militară la Murfatlar

331
100 de ani de la înființarea armei tancuri. Ceremonie militară la Murfatlar - armatatancuri-1564436232.jpg

Articole recomandate

Militarii Batalionului 912 Tancuri "Schytia Minor" au marcat, prin ceremonia militară de la sediul unității din Murfatlar, din 25 iulie, o dublă aniversare. 


Pe de o parte, tanchiștii constănțeni au sărbătorit 70 de ani de la preluarea tradițiilor de luptă ale Batalionului 34 Tancuri din Regimentul 18 Tancuri și, pe de altă parte, aniversarea a 100 de ani de când a luat ființă prima unitate de tancuri din Armata României - "Batalionul Carelor de luptă", în garnizoana Mihai Bravu. 


Ceremonia a debutat cu darea raportului de către comandantul Batalionului 912 Tancuri, colonel Viorel Bușcu, locțiitorului Secretarului General al Ministerului Apărării Naționale, general-maior Cătălin Tomescu. Au fost citite mesajele aniversare adresate personalului de către Șeful Statului Major al Forțelor Terestre cu ocazia Centenarului Armei Tancuri și aniversării a 70 de ani de la înființarea batalionului. 


Pentru îndeplinirea misiunilor și obținerea de rezultate meritorii în procesul instruirii, au fost acordate medalii, distincții și diplome aniversare atât militarilor din cadrul unității de tancuri, cât și militarilor trecuți în rezervă și retragere. Festivitatea s-a încheiat cu defilarea militarilor batalionului. 


XXX 
Ziua de 1 august 1919 are semnificații deosebite pentru tanchiștii români, fiind data la care se constituia primul batalion de "care de luptă", moment ce marchează începuturile istoriei acestei arme în Armata Română. 
Conform Biroului Informare și Relații Publice al Statului Major al Forțelor Terestre, și Batalionul 631 Tancuri "Oituz" a organizat o ceremonie militară de celebrare a centenarului armei Tancuri și dezvelirea unei plăci comemorative privind activitatea centenară a tanchiștilor din Forțele Terestre Române. 


Plutonier adjutant principal Gheorghe GABĂRĂ 
Ministerul Apărării Naționale - Forțele Terestre Române


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2616 secunde