10.000 de jandarmi ar putea fi transferați la Poliția Română

de Cuget Liber Sâmbătă, 07 Septembrie 2019 210
10.000 de jandarmi ar putea fi transferați la Poliția Română. Este o soluție discutată la nivelul Ministerului de Interne, pentru a întări siguranța în stradă. Varianta este inițiată și puternic susținută de sindicate, care se plâng că deficitul de personal poate fi acoperit mai ușor cu un transfer între angajații ministerului.


Sindicatul Național al Polițiștilor - organizație cu peste 40.000 de membri - susține că jandarmii ar trebui să ajungă prima dată la posturile de poliție de la sate, pentru a-i ajuta pe agenți să facă față deficitului de personal.


„Dacă vorbim despre mediul rural avem un deficit de pest 10.00 de oameni. Jandarmii sunt specialisti in prdine publica, in mediul rural avem ordine publica, ei dorind sa vina catre politie putem sa facem acest transfer”, spune Dumitru Coarnă - lider de sindicat SNPPC.


Vizate să fie preluate de Poliția Română sunt cele 8 structuri mobile de jandarmi, existente acum la nivel regional. Sunt cel mai bine echipați și pregătiți oameni din Jandarmeria Română. Ei sunt frecvent chemați la misiunile de prindere a infractorilor periculosi.


„(Ar mai rămâne jandarmi dacă îi luați la poliție? )Sigur că da, cum să nu rămână. Sunt calcule făcute, nu există o problemă. Să facem un transfer și să punem în dificultate Jandarmeria”, spune Dumitru Coarnă, lider de sindicat SNPPC.


Surse din Ministerul de Interne susțin că o astfel de măsură ar face ca Jandarmeria să piardă aproape jumătate din personal, ceea ce ar face imposibilă desfășurarea misiunilor proprii.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei