Zi MARE pentru navigatori. Informații de ULTIMĂ ORĂ despre pavilionul românesc

2605
Astăzi, 14 octombrie, este o zi importantă pentru navigatorii români. Grupul de lucru pentru elaborarea legii speciale privind regimul fiscal al navelor sub pavilion românesc a prezentat Ministerului Transporturilor draftul proiectului de lege.

"Specialiști din CERONAV și ANR au prezentat secretarului de stat Marius Humelnicu și Direcției Navale expunerea de motive și facilitățile vizate pentru atragerea navelor comerciale sub pavilion românesc.

În forma propusă, se introduce pentru activitățile de transport naval impozit pe tonajul navei, scutirea de impozit pe venitul marinarilor angajați pe aceste nave, angajarea în procent de 50% de personal navigant românesc, preluarea de cadeți români la bordul acestor nave etc.

Propunerile vizate nu exced legislația europeană, așadar sperăm că ele vor primi acordul Consiliului Concurenței, a Ministerului de Finanțe, a Comisiei Europene și va fi adoptată de Parlamentul României.

Va fi, cu siguranță, un proces de durată, dar, dacă este tratat ca un obiectiv național de către toți factorii implicați, rezultatul va fi crearea unei flote comerciale sub pavilion românesc.

Sunt optimist, la fel ca toți cei implicați, că demersul va avea sorți de izbândă", a declarat directorul CERONAV, Sorin Ovidiu Cupșa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4692 secunde