Vrei să dezvolți o fermă de familie? Mai ai două săptămâni să ceri finanțare

178
Vrei să dezvolți o fermă de familie? Mai ai două săptămâni să ceri finanțare - pigs-1373987649.jpg

Articole de la același autor

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare pentru măsura 121 - "Modernizarea exploatațiilor agricole", adresată constănțenilor care vor să dezvolte ferme de familie mai este activă doar

până pe 31 iulie, așadar cei care speră să pună mâna pe bani ar trebui să se grăbească.

Tipurile de investiții pentru care sunt disponibile proiecte tip sunt: ferme de legume în câmp (maximum două hectare) și în spații protejate (maximum 1.000 de mp), livezi de pomi și arbuști fructiferi (maximum cinci hectare), ferme de vaci de lapte (maximum 20 de capete), ferme de creștere și îngrășare porcine (maximum 100 de capete) și ferme de găini ouătoare (maximum 4.000 de capete). 

Proiectele declarate eligibile vor beneficia de o garantare de 80% a sumelor pentru cofinanțare, prin instituții finanțatoare. Totodată, de la bugetul statului se va facilita acordarea de microcredite de până la 75.000 euro, pe o perioadă de maximum zece ani, tot pentru asigurarea cofinanțării, explică reprezentanții Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. Aceste microcredite vor fi acordate prin instituții financiare. 

Suma totală alocată pentru această sesiune de depunere a cererilor de finanțare este de 50 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect nu poate depăși 125.000 de euro. 

Pot depune proiecte atât persoane fizice (cu condiția autorizării înaintea semnării contractului de finanțare), cât și persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale. De asemenea, această oportunitate de finanțare este disponibilă și prin Grupurile de Acțiune Locală (GAL). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4204 secunde