Veste bună pentru operatorii portuari: exporturile românești au cale liberă spre Libia

740

Articole de la același autor

Exportatorii români vor putea relua în curând comerțul pe mare cu Libia. Uniunea Europeană a ridicat embargoul pentru 28 de entități libiene, permițând guvernului interimar și poporului dina ceastă țară să repună economia în funcțiune. În particular, decizia are în vedere porturile, sectorul energetic și cel bancar.

Odată cu deschiderea navigației în șase porturi libiene, traficul de cherestea, cereale, metal și berbecuți din porturile Constanța și Midia spre această țară va fi reluat.

În 2010, România exportat mărfuri în valoare de 45,02 milioane euro în Libia. Principalele produse livrate au fost cerealele (20,8 milioane euro), animale vii (7,6 milioane euro), instalații, mașini, dispozitive mecanice (6,4 milioane euro). La acestea se adaugă cherestea, zahăr și produse zaharoase, precum și produse din fontă, fier sau otel.

Pe parcursul anului 2010, România a importat din Libia produse în valoare totala de 33,7 milioane euro. Principalele importuri au constat în produse chimice organice (în valoare de 30,9 milioane euro) și materialele plastice, articolele din material plastic (1,75 milioane euro).

Având în vedere schimbarea de regim politic din Libia și anticipatele transformări economice, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța, operatorii din porturile maritime românești ar trebui să fie pe fază. Se deschid oportunități noi de afaceri în relația cu Libia de care vor profita cei ce vor acționa mai rapid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 24 August 2011
Stire din Actual : Asaltul final asupra lui Gaddafi
Pagina a fost generata in 0.4579 secunde