VEȘTI BUNE PENTRU ROMÂNI! Energia electrică SE VA IEFTINI de la 1 iunie

1204
VEȘTI BUNE PENTRU ROMÂNI! Energia electrică SE VA IEFTINI de la 1 iunie - bec-1526997295.jpg

Articole recomandate

Prețul maxim al energiei pentru consumatorii casnici tranzacționată pe Platforma Centralizată pentru Serviciul Universal (PCSU) va scădea în medie cu 3,53% față de valorile actuale, în perioada 1 iulie 2018 - 30 iunie 2019, a anunțat, marți, Autoritatea Națională de Reglementare în Energiei (ANRE), într-un comunicat de presă.


"Unul din obiectivele pe care ANRE îl urmărește în mod constant în activitatea de elaborare a sistemului de reglementări este creșterea gradului de responsabilizare a furnizorilor de ultimă instanță, atât în ceea ce privește achiziția energiei electrice, cât și costurile specifice activității de furnizare. Potrivit prevederilor legale, furnizorii de ultimă instanță (FUI) sunt obligați să asigure furnizarea de energie electrică, în condiții de calitate și la prețuri rezonabile, transparente, ușor comparabile și nediscriminatorii. În urma implementării noii Metodologii de stabilire a modului de calcul și a condițiilor de avizare a prețurilor aplicate clienților finali de furnizorii de ultimă instanță obligați și furnizorii de ultimă instanță opționali, în ședința Comitetului de reglementare al ANRE de astăzi, 22.05.2018, au fost aprobate valorile prețului maxim pentru serviciul universal pentru perioada 1 iulie 2018 - 30 iunie 2019, pentru fiecare zonă de rețea. Astfel, valoarea prețurilor maxime pentru consumatorii casnici va scădea în medie cu 3,53% față de prețurile actuale", se menționează în comunicat.


Potrivit sursei citate, în trei zile lucrătoare de la data aprobării valorii prețurilor maxime pentru fiecare zonă de rețea, furnizorii de ultimă instanță obligați trebuie să transmită către ANRE, spre avizare, prețurile practicate pentru intervalul 1 iulie 2018 - 30 iunie 2019. Prețul propus spre avizare poate fi mai mic sau cel mult egal cu prețul maxim stabilit de Autoritate în ședința Comitetului de reglementare din 22 mai 2018. După comunicarea noilor tarife comunicate de către furnizorii de ultimă instanță obligați, ANRE le va aviza de până la data de 31 mai 2018.


De asemenea, în intervalul 1 - 25 iunie 2018, Autoritate de Reglementare va desemna furnizorii de ultimă instanță opționali pentru fiecare zonă de rețea, care vor vinde energie electrică la un preț cu discount față de prețurile avizate pentru FUI obligați.


Totodată, ANRE notează că un client casnic își va putea schimba oricând și fără costuri FUI obligat cu un FUI opțional, care păstrează obligația de a asigura furnizarea energiei electrice în regim de serviciu universal, în aceleași condiții de siguranță și calitate.


Sursă: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6589 secunde