Undă de șoc pe piața financiară: bursa s-a prăbușit, leul se depreciază

364
2
Undă de șoc pe piața financiară: bursa s-a prăbușit, leul se depreciază - undadesoc-1440426905.jpg

Articole recomandate

BNR a anunțat, ieri, un curs de 4,4412 lei/euro, în creștere cu 0,25% față de cotația de vineri. Cursul francului elvețian a rămas staționar, în timp ce dolarul a pierdut puternic teren în raport cu leul, coborând cu 1,5% de la 3,9345 lei la 3,8727 lei.

Principalii indici ai bursei de la București s-au prăbușit cu până la 4% în prima oră a ședinței de tranzacționare de luni. Indicele BET a ajuns la cel mai redus nivel din ultima lună și jumătate, transmite Reuters.

Moneda euro s-a apreciat ieri dimineață pe piața interbancară până aproape de pragul de 4,45 lei, după ce BNR a anunțat vineri un curs oficial de 4,4300 lei pentru un euro.

Pe Bursa de la București, indicele BET-FI al acțiunilor FP și SIF-urilor a pierdut aproape 4%, în timp ce indicele BET-NG al sectorului energetic a coborât cu 3,4%, potrivit Economica.net.

Între cele mai lichide acțiuni, titlurile Fondului Proprietatea sunt în scădere cu 4%, acțiunile Banca Transilvania -3,5%, BRD -3%, Transelectrica -3,3%, Electrrica -4,5%, OMV Petrom -4,76%, Nuclearelectrica -3%, Romgaz -3,2%, Transgaz -4,28%, informează sursa citată.

Bursele europene au deschis în scădere cu peste 3% după ce piețele asiatice au căzut, peste noapte, la minimele ultimilor trei ani, transmite Reuters. Starea de criză persistă de trei luni pe bursa din China, în pofida intervenției agresive a autorităților de la Beijing, iar investitorii se tem că situația a scăpat de sub control. Agenția chineză de stat Xinhua a descris ședința de tranzacționare drept "lunea neagră".

Dolarul, subjugat de euro

Euro a urcat luni la maximul ultimelor șase luni și jumătate, iar yenul la cel mai ridicat din ultima lună și jumătate în raportul cu dolarul, investitorii renunțând la activele considerate riscante în favoarea unor plasamente mai sigure, din cauza perspectivei de încetinire a economiei chineze. Indicele dolarului, care măsoară performanța monedei americane față de șase monede majore, este în declin cu 0,7%, la cel mai redus nivel din ultimele două luni, din cauza așteptărilor în scădere ale investitorilor ca Rezerva Federală (Fed) americană să înceapă creșterea dobânzilor în septembrie, relatează Reuters.

Comentează știrea

s
25 august 2015
s

Si se apropie criza dar in tara noastra curge doar lapte si miere conform lui tonta.Multumim di inima tonta pentru pomenile electorale.Criza este pentru prosti nu pentru voi,voi nu o sa fiti niciodata in criza mai ales in criza de furat.

bogdan
25 august 2015
un sistem simplu sigarantat!

Un sistem simplu si garantat! Noi iti vom arata cum sa creezi bogatie pentru tine si familia ta, in timp foarte scurt! Avem un sistem simplu si garantat prin care sa obtii venituri consistente chiar din prima luna, fara sa fie nevoie sa construiesti retele de oameni. Contacteaza-ne urgent la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Iulie 2015
Stire din Economie : Dolarul toacă leul mărunt
Marţi, 07 Iulie 2015
Stire din Economie : Dolarul s-a apreciat cu 2,50 bani
Luni, 29 Iunie 2015
Stire din Economie : Dolarul a câștigat 6,86 bani
Luni, 29 Iunie 2015
Stire din Economie : Euro a câștigat 3,54 bani
Pagina a fost generata in 0.3118 secunde