Un prim rezultat al președinției României la Consiliul UE

388
Un prim rezultat al președinției României la Consiliul UE - unprimrezultatapresedintieiroman-1547995189.jpg

Articole de la același autor

Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice și financiare, respectiv regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice. 
Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice și Financiare. 


Cele șase dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres. De asemenea, președinția română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plățile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) și pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar. 


"Este un început promițător de mandat la președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună și vom demonstra că echipele de experți din Ministerul Finanțelor Publice, precum și din celelalte ministere de linie sunt pregătite și se vor ridica la nivelul de performantă așteptat de la o președinție de succes", a subliniat ministrul Eugen Teodorovici.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3964 secunde