Un fermier din Nicolae Bălcescu e primul beneficiar al ajutorului de minimis pentru legumicultură

335
Un fermier din Nicolae Bălcescu  e primul beneficiar al ajutorului  de minimis pentru legumicultură - rosii-1522943980.jpg

Articole de la același autor

Programul de susținere a produsului tomate în spații protejate, derulat în anul 2018, prezintă un mare interes în rândul legumicultorilor cultivatori de tomate în spații protejate, se arată într-un comunicat de presă al Direcției pentru Agricultură Județeană Constanța, semnat de directorul executiv Antonia Bruchental.

În mesaj se arată că după primul an de implementare, situația în județul Constanța se prezintă astfel:

- 116 potențiali beneficiari înscriși în Programul Tomate 2018 din care;

- 91 potențiali beneficiari pentru ciclul I;

- 25 potențiali beneficiari pentru ciclul al II-lea.

Iată și un exemplu concret. SC Serra Ivas SRL, reprezentată de Andrei Ianțoc din localitatea Nicolae Bălcescu, a depus, în data de 22 martie 2018, facturi fiscale privind comercializarea producției de 2.000 kilograme de tomate, urmând ca în aceste zile să primească subvenția, fiind primul beneficiar din România al ajutorului de minimis.

Trebuie precizat că valoarea sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acordă beneficiarilor este de 13.797,9 lei de beneficiar pe an, care reprezintă contravaloarea în lei a 3.000 de euro.

Cu toate că măsura de sprijin a fost o noutate pentru sectorul legumicol, s-a observat o creștere a numărului de cereri, legumicultorii manifestând interes în accesarea acestei forme de sprijin pentru tomatele cultivate în spații protejate, precizează Direcția pentru Agricultură Județeană Constanța.

Prin acordarea ajutorului de minimis se urmărește obținerea unor produse de calitate, competitive cu cele de pe piața europeană, precum și o eficiență economică în realizarea și valorificarea acestora. De asemenea, ajutorul va contribui la creșterea și stabilizarea cantitativă și calitativă a producțiilor de tomate, astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2018
Stire din Economie : Agricultura, pe scurt
Sâmbătă, 03 Martie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.726 secunde