Un caz unic în istoria mișcării sindicale din România

305
Un caz unic în istoria mișcării sindicale din România - uncazunic-1439475809.jpg

Articole de la același autor

În urma publicării articolului "Fiscul a blocat divizarea companiei Decirom, din portul Constanța", câțiva sindicaliști ne-au semnalat faptul că printre creditorii operatorului portuar se află și Sindicatul Liber Decirom. 

Potrivit acestora, unitatea îi datorează organizației sindicale suma de 910.000 de lei, reprezentând cotizațiile sindicale pe mai mulți ani, care au fost reținute din salarii, dar nu au fost virate sindicatului. Acesta din urmă a fost înțelegător și a consimțit să crediteze compania o lungă perioadă de timp, ținând cont de criza financiară în care se afla Decirom. În istoria mișcării sindicale din România, acesta este, probabil, unicul caz când un sindicat creditează compania.

Problemele, spun sindicaliștii, au apărut după schimbarea conducerii. Drept recunoștință pentru efortul financiar făcut de sindicat, noii manageri n-au mai vrut să recunoască datoria, astfel că sindicatul s-a văzut nevoit să se adreseze Justiției.

Acesta nu este singurul litigiu. Sindicatul Liber Decirom a fost nevoit să sesizeze Inspectoratul Teritorial de Muncă, reclamând că în anul 2014 au fost reținute cotizațiile de către companie, dar nu i-au fost virate. În urma intervenției ITM, sindicatul și-a primit banii cuveniți.

Tensiunile dintre sindicat și administrație nu s-au oprit aici. Sindicatul a deschis mai multe acțiuni în Justiție împotriva companiei pe diferite teme.

Nu doar Sindicatul Liber Decirom, ci și o serie de angajați au fost nevoiți să ceară ajutorul instanțelor de judecată pentru recuperarea unor drepturi bănești și pentru anularea unor decizii de concediere sau sancționare, pe care ei le consideră abuzive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5064 secunde