UMC a inaugurat un laborator pentru pregătirea ofițerilor mecanici și electricieni

308
UMC a inaugurat  un laborator pentru pregătirea ofițerilor mecanici  și electricieni - umc4-1483549512.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța a finalizat o nouă investiție. 


De curând, departamentul de științe inginerești în domeniul electric a pus în funcțiune laboratorul "Sisteme de acționări electrice și stații electrice de înaltă tensiune", care este situat la baza nautică de pe malul lacului Siutghiol.


"Laboratorul este destinat, în principal, instruirii studenților de la specializările electrotehnică și electromecanică, din cadrul Fa-cultății de Electromecanică Navală. În conformitate cu cerințele amendamentelor de la Manila ale Codului STCW, obligatorii de la 1 ianuarie 2017, ofițerii maritimi mecanici și electricieni trebuie să acumuleze competențe în operarea sistemelor de înaltă ten-siune (High Voltage systems), sisteme aflate în dotarea celor mai moderne nave maritime. Laboratorul poate fi însă utilizat și pentru pregătirea și certificarea personalului navigant, cât și a personalului calificat în exploatarea stațiilor electrice de înaltă tensiune.


Laboratorul este structurat pe două secțiuni: cea destinată sistemelor de acționare electrică, prevăzută cu opt standuri de ultimă generație și cea alocată stației electrice de înaltă tensiune, având în componență echipamente aflate în dotarea stațiilor reale. 


Spre deosebire de laboratoarele similare existente pe plan local, laboratorul achiziționat de universitatea noastră permite pregătirea practică în condiții reale de funcționalitate", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", profesorul univ. dr. ing. Cornel Panait, rectorul universității.


Achiziționarea și operarea laboratorului se circumscrie programului managerial 2016 - 2020, politicii de susținere a programelor educaționale de formare a deprinderilor practice și de extindere a instrumentelor de cercetare.


Dotarea laboratorului a fost realizată și cu sprijinul unor societăți economice de profil, în cadrul unui parteneriat cu universitatea, a precizat Cornel Panait. 


"Acest parteneriat cu mediul economic va face posibilă dezvoltarea viitoare a laboratorului, iar Universitatea Maritimă din Constanța va asigura instruirea și pregătirea personalului la cele mai înalte standarde, în contextul creșterii semnificative a cerințelor și exigențelor mediului socio-economic", a afirmat rectorul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde