UE finanțează cu 5,1 milioane de euro proiecte dedicate libertății mass-media

147
UE finanțează cu 5,1 milioane de euro proiecte dedicate libertății mass-media - ue-1583281425.jpg

Articole de la același autor

UE sprijină libertatea și pluralismul în sectorul mass-media, finanțând cu 5,1 milioane de euro mai multe proiecte care încep în martie 2020. 
Vera Jourova, vicepreședinta pentru valori și transparență, a declarat: "Democrația nu poate funcționa fără mijloace de informare libere și independente. Jurnaliștii ar trebui să poată lucra fără teamă sau favoruri. Proiectele de astăzi reprezintă doar un început. Mai mult decât oricând, Comisia se angajează să contribuie la consolidarea libertății și pluralismului mass-media, care este un obiectiv-cheie al viitorului plan de acțiune pentru democrația europeană". 


Primul proiect, condus de Centrul European pentru Libertatea Presei și Media, se va concentra asupra instituirii unui mecanism de răspuns paneuropean în cazul încălcării libertății mass-media. Acesta va avea rolul de a detecta, aborda și preveni încălcările potențiale din acest sector, precum și de a oferi asistență jurnaliștilor aflați în situații de risc. 


Un al doilea proiect, un fond transfrontalier pentru jurnalismul de investigație, gestionat de Institutul Internațional de Presă, va sprijini anchetele care implică jurnaliști din cel puțin două state membre. În cele din urmă, o serie de proiecte finanțate vor dezvolta alte activități (precum formare și ghiduri practice) pentru a sprijini jurnalismul independent și pentru a promova libertatea mass-media în întreaga UE. 


În același timp, programul Monitorizarea Pluralismului Media, care se concentrează pe identificarea riscurilor la adresa pluralismului în întreaga Europa, este reînnoit pentru încă un an. Concluziile preliminare ale raportului din acest an vor fi discutate în cadrul evenimentului "Mass-media și democrația: calea de urmat", care va avea loc, pe 20 martie, la Bruxelles, iar seria completă de rapoarte va fi publicată în aprilie 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4903 secunde