Turismul în Delta Dunării, afectat drastic de coronavirus

231
Turismul în Delta Dunării, afectat drastic de coronavirus - dddd-1583933778.jpg

Articole recomandate

Circa 40% din rezervările făcute în sistem early-booking în Delta Dunării au fost anulate, pe fondul cazurilor de infecție cu noul coronavirus, aproape 45% din sosirile de nave de croazieră fluvială în Portul Tulcea anunțate pentru acest an au fost anulate, iar transportatorii rutieri ocazionali susțin că vor începe disponibilizările în mai dacă Guvernul nu adoptă măsuri de relaxare fiscală în domeniu, relatează Agerpres.

Președintele Asociației de Management a Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Țibuleac, a declarat că a solicitat tuturor operatorilor din rezervație situația în ceea ce privește efectele pe care le are situația de la nivel național privind infecțiile cu Covid-19, dar și măsurile așteptate din partea Guvernului. "Delta Dunării poate fi o oază de liniște și siguranță pentru cei care-și doresc o vacanță în acest an, fiindcă Delta nu presupune o aglomerare de turiști pe un spațiu restrâns. Există o anulare a rezervărilor în sistem early-booking de până la 40% în funcție de profilul clienților și probabil că vom avea o scădere importantă anul acesta în ceea ce privește turiștii străini", a afirmat președintele Țibuleac.

Spre deosebire de anii trecuți, atunci când primele nave de croazieră fluvială acostau în Portul Tulcea la finele lunii martie sau începutul lunii aprilie, anul acesta prima navă de croazieră din Deltă va întârzia, potrivit directorului unei societăți care asigură servicii de turism călătorilor de pe aceste nave, Radu Vasile. "Primele sosiri au fost anulate. Rămâne să vedem dacă vom avea acostări la finele lunii aprilie. Anul acesta, erau programate să sosească 230 de nave de croazieră. După apariția situației cu Covid-19, colaboratorii noștri sunt reticenți cu privire la sosirea aceluiași număr. Se pare că avem o reducere de până la 45% din numărul de nave, dar și din cel al turiștilor. Până acum însă nu avem nicio evaluare, pentru că nimeni nu are date certe", a afirmat directorul Radu Vasile.

Societățile care asigură serviciile de transport pentru agențiile de turism au anunțat la rândul lor că au fost anulate toate comenzile primite pentru lunile martie și aprilie, inclusiv cele privind transportul persoanelor pe litoralul bulgăresc în perioada sărbătorilor pascale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2020
Stire din Politică-Administrație : CONSTANȚA PROSPERĂ
Pagina a fost generata in 1.0334 secunde