Transportatorii români nu vor mai fi obstrucționați în Turcia

118
Transportatorii români nu vor mai fi obstrucționați în Turcia - transportatorii-1389719841.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Transporturilor din România a ajuns la o înțelegere cu autoritățile de control din Turcia, care au decis să revizuiască măsurile drastice introduse la frontieră. Oficialii turci au transmis ministe-rului român că, în cazul în care transportatorii români nu posedă documente valabile de intrare pe teritoriul Turciei, șoferii de TIR nu vor fi amendați imediat. Aceștia au posibilitatea să aștepte transmiterea documentelor corespunzătoare sau scurgerea perioadei minime de timp stabilită de partea turcă pentru accesul autorizațiilor CEMT pe teritoriul lor.

Partea turcă menționează că dorește să participe, în cursul acestui an, la lucrările comisiei mixte rutiere care urmează să se organizeze în România. Cu această ocazie, MT dorește să invite la lucrările comisiei mixte uniunile și asociațiile profesionale ale transportatorilor, precum și reprezentați ai societății civile care pot sprijini demersurile MT în negocierile ce vor avea loc în acest cadru.

După ce Turcia a introdus o serie de condiții cu caracter restrictiv privind accesul operatorilor de transport români pe teritoriul acestui stat, Ministerul Transporturilor a luat măsura introducerii, pe bază de reciprocitate, începând cu data de 22.11.2013, în procedura de control a traficului derulat de transportatorii turci pe teritoriul României, a acelorași cerințe ca cele impuse cărăușilor români de către autoritățile turce. Consecvent politicii de transparență, Ministerul Transporturilor a explicat reprezentanților Turciei în România, că barierele introduse de partea turcă cărăușilor români se răsfrângeau negativ asupra comerțului bilateral, iar decizia părții române a fost consecința directă și  perfect justificată a măsurilor introduse de partea turcă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5677 secunde