Transportatorii protestează în fața Guvernului

78
Transportatorii protestează în fața Guvernului - transportatorii-1450337894.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, peste 6.000 de autovehicule participă la acțiunea de protest din fața Guvernului, organizată de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Filiala Constanța a anunțat că va participa cu aproximativ 1.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor din domeniul transportului de persoane.

Principalele revendicări sunt următoarele:

"- Stabilirea unor cuantumuri rezonabile (raportate contextului economic si social din România) pentru asigurarea de răspundere civila a autovehiculelor de transport persoane și transport marfă, inclusiv taxi, întrucât în ultima perioadă de timp valoarea acestora s-a triplat. O asigurare obligatorie prin lege trebuie să aibă valori predictibile și bazate strict pe interesul asiguraților, independent de dorința de profit a asiguratorilor. Lipsa de autoritate și de reglementare în interesul asiguraților a condus, în ultimi ani, piața RCA în pragul colapsului!

- Eliminarea supraaccizei începând cu data de 1 ianuarie 2016;

- Intervenția Guvernului României pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligați să plătească sume enorme pentru drepturile de autor, deși obiectul lor de activitate îl constituie transportul de persoane și nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale în autobuze. Sprijin pentru modificarea Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, astfel încât operatorii de transport sa fie exonerați de obligația de a plăti lunar drepturile de autor numai pentru simplu fapt că autovehiculul este dotat cu un aparat de radio. Să se procedeze ca în Uniunea Europeana, să fie plătită o singură taxă la înmatricularea autovehiculului care va fi folosit la activitatea de transport persoane."

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România este reprezentativă la nivel național pentru sectorul de activitate "transporturi rutiere", respectiv pentru transporturile urbane, suburbane și metropolitane de călători, transporturile cu taxiul, alte transporturi terestre de călători și școlile de conducere (pilotaj). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Decembrie 2015
Stire din Actual : A fost haos! Proteste violente în Germania!
Miercuri, 02 Decembrie 2015
Stire din Eveniment : Protest cu incidente de Ziua Națională
Pagina a fost generata in 0.5375 secunde