Transportatorii constănțeni au suspendat acțiunea de protest. Ce promisiuni au primit

183
Transportatorii constănțeni au suspendat acțiunea de protest. Ce promisiuni au primit - autogarasudconstanta-1360683835.jpg
Se anunța un haos total la Constanța zilele acestea, după ce Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) a anunțat că 15 firme constănțene vor întrerupe, în perioada 12 - 14 februarie, serviciile de transport județean și interjudețean. Ieri dimineață însă toți șoferii acestor firme au plecat conform graficului în curse, cum de altfel se aștepta oricum toată lumea.

Transportatorii au luat această decizie în urma angajamentelor ferme cu privire la promovarea în regim de urgență a Ordonanței pentru modificarea și completarea O.G. 27 (legea transporturilor) și ținând cont de faptul că Ministerul Transporturilor a reluat procedura de atribuire a curselor interjudețene conform celor stabilite cu FORT, sau cel puțin aceasta este explicația conducerii Federației.

"Protestele vor fi reluate numai în cazul în care promisiunile ce vizează promovarea Ordonanței solicitate de altfel încă din luna august 2012 de însuși prim ministrul Victor Ponta (Ordonanță de modificare a OG 27) nu vor fi asumate în mod oficial de cele două ministere de resort, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Transporturilor. Promovarea în regim de urgență a acestei Ordonanțe în forma deja discutată în comisiile de Dialog Social va debloca atribuirea traseelor județene ce nu se supun obligației de serviciu public și va elimina o parte din transportul ilicit de mărfuri și pasageri ce afectează grav de ani de zile siguranța rutieră, bugetul de stat și concurența loială", a precizat conducerea FORT.

De cealaltă parte, ieri Ministerul Transporturilor a dat asigurări că va întreprinde toate demersurile necesare și legale ca proiectul de act normativ ce vizează modificările O.G. nr.27/2011 privind transporturile rutiere să poată fi promovat în următoarea ședință de Guvern. Acest proiect de act normativ de modificare a O.G. nr.27/2011 privind transporturile rutiere s-a aflat pe ordinea de zi a plenului Comisiei de Dialog Social din data de 19 noiembrie 2012, iar partenerii sociali și-au exprimat un punct de vedere favorabil promovării acestuia, au explicat reprezentanții Ministerului Transporturilor.

"În momentul de față, proiectul de act normativ se află pe circuitul extern de avizare. Precizăm că Ministerul Transporturilor întreprinde toate măsurile necesare în vederea desfășurării activității de transport rutier în condiții optime atât pentru pasageri, cât și pentru operatorii de transport, manifestându-și disponibilitatea continuării dialogului cu reprezentanții acestora", asta au ținut ieri să precizeze reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3157 secunde