Titluri de stat pentru populație în lei și euro, listate la bursă

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 17 Iulie 2020 126
Începând din data de 15 iulie 2020, BT Capital Partners & Banca Transilvania, BCR și BRD au pus în vânzare titluri de stat pentru populație în lei și - în premieră! - titluri de stat denominate în euro, care vor fi listate automat la Bursa de Valori București.

Titlurile au maturități de doi și patru ani pentru moneda națională și de cinci ani pentru euro.

Dobânzile anuale oferite la titlurile de stat în lei sunt de 4%, pentru scadența de doi ani, și 4,5%, pentru cea de patru ani. Titlurile de stat în euro au o dobândă anuală de 2%.

Dobânzile acordate peste nivelul actual al pieței scad riscul investițional până la maturitate și oferă oportunitatea lichidării imediate și cu minimum de costuri pentru populație, în cazul unor nevoi imediate prin vânzarea acestora pe piața secundară.

Oferta de titluri de stat din cadrul programului Fidelis se derulează în perioada 15 iulie - 7 august 2020.

Subscrierea inițială a titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Valoarea nominală a unui titlu de stat este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În emisiunea de titluri de stat Fidelis pot investi persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta de peste 18 ani până la data închiderii ofertei, inclusiv. Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei