Tensiuni la ANAF. "Sunt afectate drepturile salariaților"

301
Tensiuni la ANAF.

Articole recomandate

Hotărârea Guvernului de a opri toate examenele în grad profesional pentru angajații din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) asigură economii la buget, însă și elimină drepturile salariaților de a mai evolua în cariera profesională, susțin reprezentanții Sindicatului Național Meridian, într-un comunicat de presă, transmis, ieri, Agerpres. 
"Nu cu mult timp în urmă, reprezentanți ai Guvernului României anunțau că urmează a se aplica măsuri severe de reducere în zona cheltuielilor bugetare. Se pare că primele dispoziții au fost date deja și vor afecta angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală, unde au fost oprite toate examenele de promovare în grad profesional. Această hotărâre va asigura unele economii la buget, însă doar prin eliminarea dreptului angajaților de a mai evolua în cariera profesională. 


Conform legii, la îndeplinirea unor condiții de vechime și de evaluare profesională, fiecare funcționar public poate avansa la următorul grad. Pentru aceasta, este necesar ca angajatul să promoveze un examen și drept urmare să primească mai mulți bani la salariu. Din păcate pentru angajații Fiscului, procedura de desfășurare a acestor examene a fost oprită și nu se știe dacă va mai fi reluată", precizează organizația sindicală. 


Potrivit sursei citate, inspectorii ANAF se confruntă cu o serie de lipsuri în desfășurarea activității, începând de la condiții de muncă precare și până la dotări necorespunzătoare. 


"De câțiva ani de zile, inspectorii ANAF se confruntă cu o serie de lipsuri în desfășurarea activității, începând de la condiții de muncă precare și până la dotări necorespunzătoare, printre care se numără și falimentarul sistem informatic. De asemenea, nu trebuie uitat nici deficitul de peste 20 la sută existent la nivelul personalului, unii inspectori fiind obligați să lucreze cât doi pentru a compensa neocuparea de mai mulți ani a acestor posturi. Se pare că toate acestea nu au fost de ajuns și s-a trecut la alt nivel, fiind afectate și drepturile personalului, angajații fiind lipsiți acum de unul elementar, acela de a avansa în cariera profesională", sunt de părere oficialii Meridian.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.0887 secunde