Telemeaua de Sibiu, recunoscută la nivel european
194
Articole de la același autor
Comunitatea maritimă avertizează: "România navală riscă să înceteze să mai existe!"
16 Septembrie 2019
Reînființarea flotei maritime comerciale sub pavilion românesc depinde doar de bunăvoința guvernanților
12 Septembrie 2019
Veste bună pentru navigatorii români: ST Management le oferă mai multe locuri de muncă!
14 Septembrie 2019
Povestea halucinantă a unui comandant de navă român, victimă a traficanților de droguri
18 Octombrie 2019
Fiscul constănțean vinde apartamente, terenuri, autoturisme și autoutilitare, la preț de chilipir
14 Octombrie 2019
Ovidiu Cupșa: "Vom fi unul dintre marii jucători de pe piața mondială!"
18 Septembrie 2019
În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a fost publicată decizia de înregistrare în "Registrul denumirilor de origine protejate și al indicațiilor geografice protejate" a produsul "Telemea de Sibiu".
Aceasta este o brânză semi-tare, produsă integral din lapte de oaie crud proaspăt muls, nepasteurizat, prin coagulare enzimatică cu cheag. Telemeaua de Sibiu se comercializează proaspătă sau maturată, iar perioada de maturare este de minim 21 de zile.
Laptele folosit pentru fabricarea produsului provine de la animale crescute în zona geografică delimitată și hrănite în principal pe pășune. Totalitatea factorilor ce vizează modalitatea de creștere și alimentație a animalelor, precum și tehnicile de prelucrare locale determină specificitatea laptelui ca materie primă și contribuie la asigurarea caracteristicilor și calității produsului. Particularitatea acesteia este dată de gustul intens și plăcut, discret acrișor, sărat, care după degustare lasă o senzație onctuoasă.
Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, compusă din zece persoane juridice situate în arealul geografic delimitat, a dorit obținerea recunoașterii oficiale europene pentru a-și proteja rețeta tradițională moștenită din timpuri străvechi și a oferi consumatorilor produse naturale și sănătoase.
România deține șapte produse înregistrate pe sisteme de calitate europeană: Magiun de prune Topoloveni – IGP (2011), Salam de Sibiu - IGP (2016), Novac afumat din Țara Bârsei -IGP (2017), Scrumbie de Dunăre afumată – IGP (2018), Cârnați de Pleșcoi(2019) și Telemea de Ibănești - denumire de origine protejată (2016), Telemea de Sibiu – indicație geografică protejată.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Sâmbătă, 19 Octombrie 2019
Vineri, 18 Octombrie 2019
Vineri, 18 Octombrie 2019
Vineri, 18 Octombrie 2019
Vineri, 18 Octombrie 2019
Vineri, 18 Octombrie 2019
Joi, 17 Octombrie 2019
Joi, 17 Octombrie 2019
Joi, 17 Octombrie 2019