Taxele și impozitele vor putea fi achitate cu cardul, la Trezorerie

190
Taxele și impozitele vor putea fi achitate cu cardul, la Trezorerie - taxele-1411908961.jpg

Articole de la același autor

Contribuabilii persoane fizice vor putea face plăți cu cardul, către diverse instituții, la Trezoreria Statului. Conform unui proiect de OUG pus în dezbatere publică de Ministerul Finanțelor, Trezoreria va fi autorizată ca acceptator de plată cu cardul bancar. Astfel, toți contribuabilii persoane fizice care dețin carduri aparținând unui sistem de plată vor putea să își achite, printr-un punct unic, toate impozitele și taxele administrate de către ANAF, primării și alte instituții.

Noul sistem de plată oferit de Trezoreria Statului va contribui atât la stimularea plăților cu mijloace electronice moderne, cât și la diminuarea plăților în numerar efectuate de către contribuabil la ghișeele instituțiilor publice.

Implementarea acestui sistem nu va genera costuri pentru instituțiile publice care vor încasa venituri bugetare întrucât se utilizează sistemul actual de decontare utilizat în relația cu Trezoreria Statului, iar comisioanele de decontare vor fi suportate de la bugetul de stat.

Conform proiectului de act normativ, comisionul avut în vedere în relația cu instituțiile emitente ale cardurilor și sistemele de plata nu va depăși cumulat 0,3% din valoarea tranzacției, fără a fi acceptate alte costuri suplimentare. În prezent, comisioanele interbancare reprezentând plățile realizate între băncile acceptante și băncile emitente pentru tranzacțiile care presupun utilizarea cardurilor de plată sunt de aproximativ 0,5% + 2,50 lei (0,58 euro) pentru tranzacțiile ATM. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Septembrie 2014
Stire din Economie : Cum se recuperează TVA din statele membre UE?
Pagina a fost generata in 0.3856 secunde