Sute de antreprenori constănțeni, interesați să obțină finanțare prin programul Smart Start USA

324
Sute de antreprenori constănțeni, interesați să obțină finanțare prin programul Smart Start USA - sutedeantreprenori1-1539358827.jpg

Articole de la același autor

Sala Senatului Universității "Ovidius" din Constanța s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru mulțimea antreprenorilor constănțeni veniți să participe la Conferința "Smart Start USA - Soluții eficiente de finanțare pentru internaționalizarea afacerilor românești". Câteva sute de întreprinzători privați și viitori oameni de afaceri, reprezentanți ai mediului academic și bancheri, au participat, vineri, 12 octombrie 2018, la evenimentul organizat de: Fundația Laufer, Camera de Comerț și Industrie a României, Universitatea "Ovidius" Constanța și Academia de Studii Economice din București, împreună cu partenerii de implementare a programului Smart Start USA: Piraeus Bank, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Mastercard și certSign.

Tematica reuniunii a stârnit, cum era de așteptat, interesul administrației locale, primarul Decebal Făgădău fiind prezent alături de Ilan Laufer, inițiatorul și coordonatorul programului, fost ministru pentru mediul de afaceri și IMM-uri.

"Platforma Smart Start USA este un prim ecosistem, în România, dedicat companiilor românești care exportă, care doresc să se internaționalizeze. Acestea vor beneficia de un credit financiar în condiții speciale, cu aport propriu de 15% și garantare din partea Fondului de Garantare. Există foarte multe facilități pentru companii. Este cel mai simplu mod pentru o companie cu capital românesc să aplice în 15 minute, să primească o pre-aprobare pentru finanțare, după care să fie îndrumată către partenerii programului. Finanțarea maximă este de 200.000 de dolari, iar bugetul maxim al programului este de 500 de milioane de dolari, din partea băncilor: Piraeus Bank, Banca Transilvania și Banca Comercială Română. Programul se adresează tuturor companiilor cu capital românesc. Creditul se acordă pe baza unei grile de punctaj, în funcție de domeniul de activitate. Se dorește încurajarea producției. Sperăm să avem cât mai multe companii constănțene care să aplice", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", fostul ministru al IMM-urilor.

Cei interesați de acest program pot găsi toate informațiile pe pagina web: smartstartusa.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.502 secunde