Subvenția pentru energie regenerabilă nu va fi diminuată

52
Subvenția pentru energie regenerabilă nu va fi diminuată - ponta-1369302409.jpg
Întrebat de jurnaliști dacă Guvernul va diminua subvențiile pentru producătorii de energie regenerabilă, premierul Victor Ponta, prezent la Bruxelles, a răspuns că acestea nu vor fi diminuate, ci eșalonate, scrie money.ro.

"Nu le diminuăm, ci le eșalonăm, pentru că este vorba totuși de investiții și vreau să dăm un semnal de păstrare a beneficiilor investițiilor. Facem o anumită reeșalonare care să facă sustenabilă în primul rând activitatea economică, pentru că mari uzine sunt afectate de creșterea prețului la energie și de plata certificatelor verzi, dar în același timp și pentru populație, pe factura fiecăruia dintre noi apar certificatele verzi, ori încercăm să facem un tip de reeșalonare, să împingem puțin subvențiile", a spus Victor Ponta, după lucrările Consiliului European.

El a arătat că România are "cel mai generos" sistem de subvenții, precizând că a afirmat și în cadrul Consiliului European că energia regenerabilă este în prezent cea mai profitabilă investiție în România, scrie money.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4415 secunde