Studiu: 37% dintre români trăiesc de pe o zi pe alta

167
Studiu: 37% dintre români trăiesc de pe o zi pe alta - 209673-1542299672.jpg

Articole recomandate

Un procentaj de 60% dintre români declară că au credite și 37% susțin că au cheltuieli lunare obligatorii identice cu venitul încasat, relatează Agerpres, citând un studiu conceput de iSense Solutions și publicat joi.


Studiul mai relevă faptul că 30% dintre cei care au deja credite ar dori să acceseze un nou împrumut în anul următor, dar că accesarea unui nou împrumut ar viza stingerea unuia anterior, situație ce poate conduce la "spirala datoriilor".


În ceea ce privește accesarea unui împrumut, românii au cea mai mare încredere în bănci, 83% dintre aceștia spunând că ar apela la astfel de instituții în cazul în care ar avea nevoie de bani, mai relatează Agerpres.


Pe de altă parte, 14% dintre cei chestionați au menționat că ar lua un împrumut de la o instituție financiară non-bancară, dacă o instituție bancară ar refuza să le acorde împrumutul.


De asemenea, 70% dintre românii care au accesat un nou împrumut pentru a acoperi o datorie anterioară cred că situația lor se va îmbunătăți în viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 15 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Comerțul auto-moto a prins viteză
Miercuri, 14 Noiembrie 2018
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.6532 secunde