Stocul de gaze naturale, suficient pentru această iarnă

194
Stocul de gaze naturale, suficient pentru această iarnă - ddd-1579783300.jpg
Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri informează că nu există probleme privind asigurarea cu gaze naturale a consumatorilor în perioada de iarnă 2019 - 2020, stocurile fiind superioare celor de anul trecut, potrivit unui comunicat remis, joi, Agerpres.

Producția internă în România este de aproximativ 28 milioane metri cubi (mc)/zi, stocul de gaze naturale înmagazinate în depozitele de înmagazinare subterană este de aproximativ 2,360 miliarde mc, cu 1,364 miliarde mc mai mult decât în perioada similară a anului trecut, iar capacitatea de extracție zilnică este cuprinsă între 25 - 28 milioane mc pentru perioada ianuarie-februarie 2020, superioară capacității zilnice de extracție avută la dispoziție în iarna trecută, de 20 milioane mc/zi.

"De la momentul preluării portofoliului de Ministru al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prioritatea mea a fost pregătirea sezonului rece. Actualul Guvern este mai bine pregătit decât precedentul pentru a gestiona perioada de iarnă. Avem mai multe rezerve de gaze, avem capacități superioare de extracție, deși putem și trebuie să investim mai mult în extracția din depozite", a declarat Virgil Popescu, ministrul de resort, citat în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4324 secunde