Știri din Uniunea Europeană

132
Știri din Uniunea Europeană - stiridinue-1521212784.jpg

Articole de la același autor

Deputații europeni au adoptat poziția privind viitorul buget pe termen lung al UE, care ar trebui să finanțeze priorități noi și să compenseze orice deficite cauzate de Brexit, votând două rezoluții privind cheltuielile și veniturile viitorului cadru financiar multi-anual (MFF), care se va aplica din 2021. 


★ ★ ★


Bugetul UE va trebui să corespundă priorităților politice și să răspundă unora dintre noile provocări cu care se confruntă toate statele membre: migrația, apărarea, securitatea sau schimbarea climatică. 


★ ★ ★


Deputații consideră că limita actuală privind cheltuielile UE ar trebui ridicată de la 1% la 1,3% din PIB-ul UE, pentru a putea finanța aceste noi priorități fără să fie sacrificate regiunile cele mai sărace ale UE sau comunitățile agricole. 


★ ★ ★


Printre propunerile-cheie se numără susținerea programelor de cercetare, Erasmus+, Inițiativa pentru combaterea șomajului în rândul tinerilor și sprijinul pentru IMM-uri, precum și investițiile în infrastructură prin intermediul Connecting Europe Facility (CEF).


★ ★ ★


Rezoluția privind reducerea contribuțiilor directe ale statelor membre se bazează pe raportul Grupului la nivel înalt privind resursele proprii. Se cere întărirea resurselor proprii existente și introducerea progresivă a unor noi resurse proprii. Acestea ar putea proveni din resurse revizuite de TVA, dintr-o parte a taxelor pe profit, dintr-o taxă pe tranzacțiile financiare sau aplicată în sectorul digital sau din taxe pe mediu. 


★ ★ ★


Peste 94% din bugetul UE merge către cetățeni, regiuni, orașe, ferme și afaceri. Cheltuielile administrative ale UE reprezintă mai puțin de 6% din total, iar salariile reprezintă în jur de jumătate din cei 6%.


★ ★ ★


Un chestionar arată că europenii așteaptă soluții de la UE. Cei mai mulți respondenți cred că Europa trebuie să facă mai mult în mai multe domenii, de la securitate la migrație și șomaj.


★ ★ ★


Aproximativ unul din șase locuitori UE trăiește într-o regiune cu întârzieri în dezvoltare (83 milioane de locuitori), dintre care 32 de milioane locuiesc în regiuni cu venituri mici și 51 de milioane în regiuni cu ritm de creștere redus.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.459 secunde