Start-Up Nation își face efectul. 10.000 de firme finanțate de stat

de Cuget Liber Luni, 02 Septembrie 2019 151
Afacerile pornite prin programul Start-Up Nation funcționează foarte bine, iar săptămâna aceasta ar urma să se încheie contractarea celor 10.000 de proiecte, a declarat, sâmbătă, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea, la Antena 3. 


„Scrisorile de acceptare au fost trimise către toți cei 10.000 de beneficiari care au fost selectați, anul acesta, în programul Start-Up Nation. Deci, această etapă s-a încheiat. Probabil că, în câteva zile, vom încheia contractarea celor 10.000 de proiecte și sunt astăzi depuse peste 121 de deconturi deja. Programul funcționează în parametri”, a afirmat ministrul. 
Ștefan-Radu Oprea a dat drept exemplu primul beneficiar al acestui program. 


„Pot să vă spun că afacerea îi merge foarte bine, că deja se dezvoltă, că deja are al doilea punct de lucru. Au 70 de angajați astăzi, într-un an de zile. Eu cred că este o cifră foarte importantă și deja au planuri foarte mari de extindere a afacerilor. Aceasta înseamnă că Start-Up Nation își face efectul și că într-adevăr afacerile pornite prin acest program funcționează foarte bine”, a subliniat Oprea.


Aplicația pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă pe 27 decembrie 2018. Statul își propune să finanțeze 10.000 de firme prin acest program. Alocația financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei