Standard&Poor's reconfirmă ratingul României la BB+ cu perspectivă stabilă

243
Standard&Poor's reconfirmă ratingul României la BB+ cu perspectivă stabilă - 225684standardpoors-1338038315.jpg

Articole recomandate

Agenția de rating Standard&Poor's a reconfirmat, ieri, rating-ul BB+ al României pentru obligațiunile pe termen lung emise în monedă străină și locală precum și rating-ul B pentru obligațiunile pe termen scurt emise în monedă străină și locală, cu perspectivă stabilă.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Ministerul Finanțelor Publice, evaluarea privind Transferul și Convertibilitatea (T&C) este BBB+.

'Reconfirmarea rating-ului României reflectă o redresare a economiei prin implementarea măsurilor agreate cu finanțatorii externi în cadrul Acordului Stand-By de tip preventiv, precum și determinarea Guvernului român de a consolida stabilitatea fiscală', se precizează în comunicatul citat.

Ratingul 'BB plus' este primul din categoria investițiilor speculative (junk). Standard&Poor's a scos România din categoria investment grade în 2008.

Din partea agenției de evaluare financiară Fitch, România beneficiază de calificativul "BBB-" pentru credite pe termen lung în valută și 'BBB' pentru cele în lei. Ratingul pentru credite pe termen scurt atribuit de Fitch este "F3".

Moody's este singura mare agenție de rating care menține România în categoria țărilor cu rating recomandat pentru investiții. În prezent, România are calificativ "Baa3", cu perspectivă stabilă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Ungaria trântită  la pământ
Pagina a fost generata in 2.7842 secunde