SLN și CUC lansează volumul "Satiră și umor cu vânt bun din pupa"

414
SLN și CUC lansează volumul

Articole de la același autor

Sindicatul Liber al Navigatorilor și Clubul Umoriștilor Constănțeni invită prietenii marinarilor, prietenii Satirei și Umorului la lansarea volumului "Satiră și umor cu vânt bun din pupa". 


Cartea este un omagiu adus Sindicatului Liber al Navigatorilor la împlinirea a 30 de ani de existență. În cele trei decenii care au trecut de la nașterea sa, organizația a apărat interesele, locurile de muncă, libertatea și viața lupilor de mare. Totodată, volumul este un omagiu adus unei elite profesionale: navigatorii români. 


Sub titlul "Satiră și umor cu vânt bun din pupa" sunt adunate epigrame, poezii vesele, proză scurtă și caricaturi semnate de 17 umoriști constănțeni. Coperțile 1 - 4 sunt ilustrate de maestrul Leonte Năstase, caricaturist de renume național și internațional.
Postfața semnată de Adrian Mihălcioiu, Costică Stici și Aurel Stoica - liderii Sindicatului Liber al Navigatorilor - cuprinde o amplă și interesantă cronică în date a luptei purtate de această organizație pentru apărarea drepturilor lupilor de mare. 
Noua realizare editorială se adaugă seriei celor cinci volume colective ale membrilor acestei grupări artistice: "Prăvălia cu umor - Caietele Clubului Umoriștilor Constănțeni", volumul I (2010) și volumul II (2013), "Containerul cu umor" (2016), "Vaporul cu umor" (2017) și "Fabrica de umor" (2018). 


Evenimentul va avea loc sâmbătă, 14 decembrie 2019, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, în sala mică. Toți cei prezenți vor primi câte o carte în dar. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 06 Decembrie 2019
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte, la Constanța
Pagina a fost generata in 0.5789 secunde